Kısırlığın nedeninin erkek kaynaklı çıkması durumunda erkek ayrı bir incelemeye alınır. Erkek kaynaklı problemin tespitinin ardından hiç sperm saptanmaması çeşitli uygulamalarla da sperm elde edilememesi durumunda uygulanan tedavinin sperm donasyonu olduğunu söylemek mümkün.

Amerika, Danimarka gibi ülkelerden elde edilen sperm hücrelerinin sperm bankası denilen noktalarda bir arada bulundurulduğu ve dünyanın herhangi bir bölgesinden talep edilmesi durumunda talep edilen noktaya ulaştırıldığı söylenebilir.  

Tıbbi yönden gebelik durumunun oluşturulamadığı durumlarda erkek kaynaklı bir sperm problemi söz konusu ise; bu yönteme başvurulur. Bunun dışında ufak problemlerin çeşitli iğne ya da uygulamalarla atlatılmaya çalışıldığı görülür. Bir şekilde gebelik oluşturulma ihtimali bulunan çiftlerde tercih edilen bir yöntem değildir. Tüp bebek tedavisinin başarı oranı genel anlamda yüksektir ve uygulamayı yaptıran çiftlerin büyük bir bölümü 2 ya da 3. denemelerinde bebek sahibi olabilmişlerdir. Daha önce defalarca denendiği halde başarılı olunamadıysa ne kadar denenirse denensin problem ortadan kaldırılmadan gebeliğin oluşturulamayacağı unutulmamalı. Kadın kaynaklı bir problem söz konusu ise; hemen hemen aynı mantığa dayanan yumurta donasyonu tedavisi uygulanır. Yumurta üretimi durmuş olan kadınlarda tercih edilen bir yöntemdir ve sağlıklı kadınlardan elde edilmiş yumurta hücrelerinden yararlanılır. Kıbrıs tüp bebek alanında gerçekten güzel bir noktaya ulaşmış bir bölgedir. Her yıl dünyanın birçok ülkesinden en gelişmiş ülkelerinden dahi bu amaçla insan çeken bir bölge olması bu alandaki kalitesini ortaya koymakta. Kıbrıs tüp bebek merkezi seçenekleri dikkatle incelendiği takdirde gerçekten başarılı merkezlerle karşı karşıya kalındığı görülecektir. Bu bakımdan doğru merkezlerde yaptırılacak tedavilerin gerçekten başarılı sonuçlarla karşılaştıracağı unutulmaması gereken faktörlerin başında gelmekte. 

Jin. Opr. Dr Mürüde Çakartaş Dağdelen bu alanda kendisini kanıtlamayı başarmış başarılı isimlerden. Yıllardır kendi alanında edindiği bilgi ve tecrübe ile onlarca çifti bebek sahibi yapmayı başarmış olan uzman doktorun Kıbrıs’ta ilk akla gelen isimlerden olduğunu ifade etmekte fayda görüyoruz. Kendi merkezinde muayenesini yaptıktan sonra tedavi planlamasını yapan doktorun disiplinli bir planlama ile sizleri bebek sahibi yapacağını belirtmek isteriz. Modern sistemlerle donatılmış olan merkezi bünyesinde her türlü tedaviyi yapabilecek yetiye sahiptir. Bu bakımdan sizler için doğru bir merkez olduğunu söyleyebiliriz. 

 

Kıbrıs’taki tüp bebek merkezlerinde modern tıbbın sunduğu son teknoloji kullanılarak birçok tedavi uygulanmaktadır. Bunları tüp bebek tedavisi, cinsiyet seçimi (cinsiyet belirleme), yumurta nakli (yumurta donasyonu), sperm nakli (sperm donasyonu)Devamı...

Hemen Ara