Aile kavramı içerisinde bebek sahibi olmanın son derece önemli bir yere ve öneme sahip olduğu biliniyor. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki; birbirinden ayrılmak isteyen çiftlerin büyük bir kısmının bebek sahibi olamadığı gerçeği bulunuyor.

Bebeklerin evlilikleri daha katlanılabilir kılması ve evliliğin meyvesi durumunda olması hemen her çiftin doğal olarak bebek sahibi olmasını gerektirmekte. Günümüz şartlarında normal yollarla gebeliği yakalayamamış pek çok çiftin alternatif tedavi yöntemlerine yönelmesinin nedeni de tam olarak bu! Genetik yatkınlıklar ve sonradan ortaya çıkan problemlerden dolayı kadınların doğurganlığı düşmekte ya da tamamen yok olmakta. Bu durumda bebek sahibi olmak isteseler dahi birtakım problemlerle karşılaşmaktalar. Tüp bebek yöntemi başarı oranı yüksek bir yöntem olmasına karşın her çiftin beklentilerine yanıt vermekte yetersiz kalabilmekte. Tam anlamıyla analizlerin yapılmadığı, teşhisin tam olarak konulamadığı durumlarda çiftlerin heveslerinin kursaklarında kalmasına neden olan tedavi yöntemlerinin bu anlamda pek çok açıdan başarı kriterlerini karşılaması gerekiyor. Her geçen gün daha da geliştirilen bilim ve teknolojinin tedavilerde uygulanmaya başlanmasının ardından gerçek anlamda dikkat çekici sonuçlar elde edilmeye başlanmıştır. Bu durumda da hemen her çiftin gerçekten güzel imkanlarla karşılaştığı görülüyor. Yumurta donasyonu bu anlamda çiftlerin imdadına koşan alternatif yöntemlerden bir tanesi. Bilim ve teknolojinin zirvelere ulaşmasının ardından insanların her türlü problemlerine karşın çözümler üretilmiştir. Yumurta donasyonu yöntemi de üretilen çözümlerden yalnızca bir tanesi ve en garantisi. Tüp bebek yönteminde başarı oranı yüksek olsa da çoğu belirlenemeyen pek çok nedenden dolayı başarısızlıkla sonuçlanabilmektedir. Normal yollarla gebeliği yakalayamamış çiftlerin tüp bebek yöntemini de yıllardır denemelerine rağmen birşey elde edememeleri durumunda çokta ısrarın anlamı kalmamış demektir.

Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin yararlanabilecekleri pek çok tedavi yönteminin mevcut olduğu bir dönemden geçmekteyiz. Tıp dünyasında yaşanan gelişmelerin her türlü hastalığın tedavisinde başarıya ulaştırması ve yardımcı cihazların teknolojik duruma kavuşturulmasıyla birlikte insanlar için özel hale gelmesiyle birlikte kısırlık problemine de bir şekilde çözüm bulunabilmiştir. Gün geçtikçe modernleşen dünyamıza yakışır türden imkanlar barındıran bebek sahibi olma yöntemi bu anlamda pek çok insanın dikkatini çekiyor. Bilim dünyasının çalışmalarından beslenen teknolojininde bu alanda önemli niteliklere sahip olduğunu söylemek mümkün. Evliliğin meyvesi ve tadı durumunda olan bebeklerin bu yolla elde edilmesi mümkün. Dünya genelinde donasyon, tüp bebek gibi yöntemlerle milyonlarca insanın bebek sahibi olmuş olması pek çok çifti ümitlendirmektedir. Bundan onlarca yıl öncesinde doğal yollarla bebek sahibi olamayan çiftlerin çaresiz bir biçimde bu hayallerinden vazgeçtikleri bilinmekteydi çünkü bilim ve teknoloji bu denli gelişmemişti ancak, günümüzde akla hayale gelmeyecek aşamalar içeren tedavi yöntemleri mevcut. Yumurta donasyonu fiyatı hakkında net rakama elbette klinikler ve uzmanlar ulaştıracaktır. Ortalama bir fiyat isteyenler için; 4.000 - 10.000 Euro arasında bir rakamı bir kenarda bulundurmaları önemlidir. 

Kıbrıs tüp bebek alanında son derece gelişmiş teknolojik cihazlara sahiptir. Kliniklerde barındırılan pek çok cihazın daha pek çok ülkeye uğraşmadığı düşünüldüğünde bu alanda neden marka adalardan biri olduğu da gözler önüne serilmektedir. Kıbrıs’ın gelişmiş yapısına yakışır özellikleriyle dikkat çeken alternatif bebek sahibi olma tedavi yöntemleri her anlamda gelişim göstermiştir. Dünyanın çeşitli ülkelerinde bir yöntem serbest bırakıldıysa bir yöntem çeşitli nedenlerden dolayı kısıtlanmıştır. Bu alanda uzmanlaşmış olan çok değerli isimlerin tamamı serbest tedavi yöntemlerini içeren Kıbrıs’a giderek kliniğini açması ve hastalarını bu adada beklemesi pek çok insana ulaşmış bilgiler arasında bulunmaktadır. 

 

Kıbrıs’taki tüp bebek merkezlerinde modern tıbbın sunduğu son teknoloji kullanılarak birçok tedavi uygulanmaktadır. Bunları tüp bebek tedavisi, cinsiyet seçimi (cinsiyet belirleme), yumurta nakli (yumurta donasyonu), sperm nakli (sperm donasyonu)Devamı...

Hemen Ara